NUFFNANG Ads

Wednesday, September 30, 2009

Anika Bentuk Kuih Raya



Apabila menjelangnya raya, kaum xyl dan yl sibuk menyediakan pelbagai jenis kuih bukan itu sahaja mereka juga mencipta juga pelbagai bentuk dan rasa sebagai pembaharuan dalam masakan kuih muih.

Jadi tidak hairanlah sekiranya kita bertemu atau terjumpa kuih-kuih yang bentuknya lain dari yang lain ... lihat sahaja foto-foto yang di paparkan..



Monday, September 21, 2009

Kediaman Rasullah s.a.w

Ini adalah foto Rumah Nabi Saw dan Sayyidah Khadijah as, tempat mereka berdua tinggal selama 28 tahun. Inilah bukti penghancuran yang dilakukan oleh Wahabi-Salafy terhadap era sejarah Islam.

Di atas ini foto sisa runtuhan rumah Nabi Saw & Sayyidah Khadijah as yang dilihat lebih dekat.

Foto di atas ini adalah reruntuhan pintu masuk ke kamar Rasul Saw di rumah Sayyidah Khadijah as.

Foto di atas adalah sisa runtuhan kamar Rasul Saw dan Sayyidah Khadijah as.

Di atas ini adalah foto runtuhan tempat Sayyidah Fatimah as, putri kesayangan Rasulullah Saw dilahirkan.

Di atas ini adalah foto runtuhan mihrab tempat Rasulullah saw biasa melakukan solat.

Foto di atas ini adalah makam Sayyidah Khadijah as (yang besar) dan putranya, Qasim (yang kecil) di sudut.

Thursday, September 17, 2009

Jangan Salah Terjah ??



hmmm minggu ini saya bawa pula kisah salah terjah kerana sudah terkucil hingga tak perasaan apabila masuk ke tandas lupa nak perhatikan tanda kat pindu untuk lelaki punya ke atau pompuan punya??

Tapi dalam gambar kat atas ni hmmmm YL dah tersilap terjah !! habis nak buat macam mana?? kena berdiri? kehkehkehhhh


Ini pula tanda baru untuk menentukan tandas lelaki dan tandas pompuan ... ada perbedaan ketara kat gambar tu ... anda nampak ke perbedaannya?? ..

Saturday, September 12, 2009

Goreng pun sodap laaa...


Agak-agaknya benda tu setelah di panggang lepas tu disajikan dengan air asam separuh pedas hmmmm ..... sodappp tu mak ngahhh...

Itulah agaknya bualan mereka yang telah mencuba makanan segera jenis benda tu kehkehkehhh... (takut nak sebut bulan puasa niii)

Di Malaysia benda-benda seperti tu dibunuh dan dibuang atau di tanam .. bagi negara satu lagi tu dorang pi tangkap boleh ditukar dengan wang .. 1 kalo kalau tak salah USD5 - agaknya lebih kurang RM15.00..

hmmm ... boleh ke kita mencuba bidang pernigaan ni??(ekspot) sebab tempat kita berkilo-kilo kalau nak ditangkap memang adaa.... kayo kita YOP !!!




Monday, September 7, 2009

Majlis Berbuka Puasa Parts


Dengan segala hurmat saya yang di-amanahkan merujui PARTS, serta AJK PARTS, mengucapkan TERIMA KASIH pada Muslimin dan Muslimat serta keluarga ,Tetamu Khas, yang sudi datang ke-majlis pada hari itu.

Setinggi-tinggi perhargaan kapada Al-Fadil Ustaz Najdi 9w2dfa, Al-Fadil Ustaz Syamsul 9w2ssg serta penderma-penderma. Sekira-nya ada kelemahan di-dalam majlis tersebut, saya yang diamanahkan merujui PARTS mohon minta maaf.

Redzuan B. jamaluddin (9W2 SLJ)
(sedutan dari website Parts)
Majlis Berbuka Puasa pada 5hb Sept 2009
di Wakaf Parts,Jln Slibin, Ipoh
Juruforo;
9w2DFA
9w2NIM

Wednesday, September 2, 2009

Ole - Ole Dari Canada

New french fest 2009


New french festival yang baru berakhir, aku rasa cam kurang aje festival ni tahun ni sebab selalu kat park motmorency, selalu ada pentas musikal quebecois, lepas tu perhimpunan persatuan nama keluarga, lepas tu sentiasa ada persembahan... tahun ni park tu kosong... lepas tu kat market selalu banyak gerai jual makanan, tahun ni tidak... Inikan festival kegemaran aku, jadi tahulah aku bezanya antara tahun ini dan tahun tahun lepas..


Mamat ni, malu aku nak memandang, dia pakai tu cuma tutup depan belakang aje, bukan tutup habis pun sebab kiri kanan terbukak, tak pakai seluar dalam lak tu, excident memandang jadi taulah aku dia tak pakai seluar dalam (betul excident tau bukan aku iya nak tenguk :)), ngeri aku tenguk nasib baik bukan bulan posa lagi..



Semalam aku tulis kami ke amsterdam dulu selepas paris, tapi encik B aku kekadang cakap cam k***ng (Ampunkan aku, ini cuma peribahasa aje), pagi ni B balik keja malam terus kata kita pegi budapest pulak, angin aku, berapa kali aku nak kena tukar jadual da... nasib baik konpem kalini sebab kami beli plane ticket paris - budapest online dan terus booking hotel sekali.


Perhatian:
Blogger/penulisnya adalah seperti berikut;


Qui ĂȘtes-vous ?

Ma photo

KAMI ialah Chibi Maruko dan Encik B. KAMI menetap
di Quebec City, Canada. Encik B berasal dari Canada dan Chibi pula dari
Malaysia. Encik B seorang pekerja dan Chibi pula seorang pelajar. Encik B suka
makan, Chibi suka masak... Sekian tentang KAMI. Malaysian in Quebec City.

There was an error in this gadget

Pengiklanan